close
menu

Årets keynote speaker lekte inte som andra barn. När de tog fram dockorna och bilarna delade Pingis Hadenius ut lönespecifikationer till sin familj.

– Det kom så väldigt naturligt. Jag satt och antecknade till TV-serien Varuhuset för att lära mig vd:n, Margareta Öhmans affärsstrategi, berättar hon.

Ändå startade hon inte sitt första företag förrän hon var 34 år. Sen har hon, å andra sidan, tagit igen det med råge.

– Jag behövde bli trygg i mig själv för att våga kasta loss och bli egen, förklarar hon.

Temat på årets Företagardag är ”Mer snack, mer verkstad”. Pingis är medveten om att snacket behövs men står själv för verkstadsbiten i sina företag.

– Jag blir extremt frustrerad när saker och ting inte händer. Jag drar snarare igång för fort. Jag går från ord till handling med en gång, säger hon och skrattar.

I nästa andetag förklarar hon att det är därför det är så viktigt att känna sig själv för att kunna driva företag och hitta människorna som kompletterar dig.

 – Det är därför man behöver team omkring sig som ifrågasätter och sätter ner foten.

Inom kort lanseras Exportcenter Gotland som syftar till att erbjuda företag ”en väg in” för sin fråga gällande export. Exportcenter Gotland är en samverkan mellan befintliga aktörer som arbetar med export och genom lanseringen kommer företag kunna få hjälp med att hitta rätt aktör och fortare kunna gå från ord till handling.


Pingis Hadenius har varit med och startat och drivit en lång rad företag med export som ryggrad och hennes erfarenheter kommer tillföra mycket både under företagardagen och till det gotländska näringslivet.

– Jag har skrivit mig på Fårö och jag brinner verkligen för Gotland och Fårö. Jag vet att ön skulle må bättre om fler företag verkade på ön. Med digitaliseringen är ö-läget ingen begränsning, säger hon.

Pingis Hadenius är skriven på Fårö och delar sin tid mellan ön, fastlandet och världen. För att få både sig själv och företagen hon driver att må bra är det viktigt med balans, menar hon. Det är också något hon kommer att prata om under Företagardagen.

– Du måste ha balans i livet. Man jobbar dygnet runt mentalt och för att få det att fungera så måste man må bra i sitt liv. Hitta sin passion. Då blir motgångarna mer utmaningar, förklarar hon.


Tack vare Företagardagens partners kan dagen genomföras och ha ett exklusivt innehåll som bidrar till utveckling, dialog och inspiration för Gotlands bästa.