close
menu

Under Företagardagen laseras Exportcenter Gotland, som ska hjälpa gotländska företag att nå ut i världen med sina produkter. Redan nu finns det många exportföretag på ön, men de kan bli fler och nå ut ännu mer.

– Vi anser att det ska vara lätt för företagare att hitta rätt stöd när det gäller export och internationalisering, oavsett om det finns funderingar på att påbörja en första exportsatsning eller redan har exporterfarenhet men behöver konkreta råd, säger Juliana Perez Falke som är vd för Almi Gotland.

Målet för Exportcenter Gotland är att bidra till att fler gotländska företag växer genom export. Aktörerna som ingår i Exportcenter Gotland möjliggör för företagare att få kontakt med rätt aktör, med sin fråga, inom 24 timmar. Företag erbjuds ”en väg in” och tjänsten kommer att bli tillgänglig via webbplatsen verksamt.se/gotland den 15 oktober. Exportcenter är ett samarbete mellan Almi Gotland, Region Gotland, Tillväxt Gotland, Science Park Gotland, Enterprice Europe Network, Svensk Exportkredit, Exportkreditnämnden, Business Sweden och Östsvenska handelskammaren.

Juliana Perez Falke ser ljust på framtiden för den gotländska exporten, som hon tror kan växa med en knuff i rätt riktning.

– Vi har ett antal företag som idag redan exporterar mycket och som har stor vilja att dela med sig av sina erfarenheter och kompetenser. Vi ser att många företag som exporterar endast till ett land och på företagardagen kommer vi berätta mer om vilka länder vi exporterar till och vad man ska satsa på om man vill exportera till fler länder, säger hon.

Exportcenter Gotland presenterar också dagens två stora aktörer inom exportbranschen – Pingis Hadenius och Emy Blixt.

– Vi på Exportcenter Gotland är jätteglada över att få presentera två fantastiska företagare som exporterar till flertalet internationella marknader. Självklart hoppas vi att så många som möjligt kommer att inspireras till att börja exportera, säger Juliana Perez Falke.

Tack vare Företagardagens partners kan dagen genomföras och ha ett exklusivt innehåll som bidrar till utveckling, dialog och inspiration för Gotlands bästa.