close
menu

Dagens konferencierer är konkurrenter och grannar i kvarteret Stenhuggaren till vardags. På Företagardagen krokar Moa Lilja, vd på Ica Maxi Gotland och Carl-Johan Stålhammar, vd på Coop Gotland, arm och lovar att publiken kan förvänta sig det oväntade.

– Det känns jättekul! Både jag och Calle är relativt nya på våra jobb, båda är lite yngre. Vi har jättemycket idéer om hur vi kan utveckla branschen. Jag tror att det blir dynamiskt på scen. Det kommer bli kul, säger Moa.

– Vi är en bra mix, tillägger Carl-Johan.

När Carl-Johan ska beskriva Moa som person kommer orden utan tvekan och med ett leende.

– Hon är lugn, analytisk, har bra koll på branschen och väldigt sunda värderingar, säger han.

Moa har också en tydlig bild av vem hennes arbetsgranne är.

– Carl-Johan är en rebell. Han vågar tänka annorlunda och göra nytt. En härlig person som sprider bra energi. Det är kul att vara omkring honom, säger hon.

De är samstämmiga i bilden av vad Gotland behöver och vad de tycker är viktigt att prata om på en sådan här dag – hur ska vi göra Gotland till en attraktiv plats att bo och verka på?

– Det kan vi bara göra tillsammans genom att kroka arm över branschgränserna. Mycket av det som har pratats om ska bli verkstad nu, säger Moa och Carl-Johan fyller i:

– Våga prata om elefanten i rummet. Hur kan näringslivet hitta ett fördjupat samarbete med Regionen? Vad är deras roll? Våga ta de där jobbiga frågorna, säger han.

Han knyter an till årets tema Mer snack och mer verkstad och menar att för att saker ska bli gjorda måste vi kavla upp ärmarna och faktiskt göra något.

– Att få folk att ta ner bollen och tänka tanken att det kanske jag som ska göra det, det hoppas jag att vi kan nå fram till. Men Moa och jag ska ju bara ställa frågorna, så får andra komma på svaren, säger han.

Moa säger att det är viktigt att få mötas och prata, men när man sedan går hem ska det inte stanna vid ett bara ett trevligt samtal.

– Verkstan är det vi tar med oss när vi går hem, säger hon bestämt.

Tack vare Företagardagens partners kan dagen genomföras och ha ett exklusivt innehåll som bidrar till utveckling, dialog och inspiration för Gotlands bästa.